Projecttheater 4PK is ontstaan uit de hersenspinsels van enkele gelijkgestemden en gegroeid in de schoot van vzw Equisense uit Westouter.

Oorspronkelijk als eenmalig project geboren, maar ondertussen geëvolueerd naar een reizend gezelschap. Projecttheater 4PK brengt met “Paardenkoorts” zijn eerste project uit.

 

Projecttheater 4PK wordt getrokken door 4 Kreatieve Personen, die via KunstProjecten mensen wil onderdompelen in het Persoonlijke en Krachtige bewust- en onderbewustzijn van mens en dier.

 

Projecttheater 4PK is geen klassiek theatergezelschap en zal altijd toegankelijk zijn voor gastacteurs en –auteurs.

 

Projecttheater 4PK voelt zich niet genoodzaakt om elk jaar 1 of 2 producties te brengen, maar gaat eerder op zoek naar actuele thema’s die kunnen gerelateerd worden aan de relatie tussen mens en dier.

 

Projecttheater 4PK werkt in zijn producties met een scenariolijn als ruwbouw. Zowel scenarist, regisseur als acteurs zorgen op een organische manier voor de binnen- en buiteninrichting van de productie.

 

Projecttheater 4PK is een amateurgezelschap die met een professionele geest de projecten aanpakt

 

Projecttheater 4PK gaat in zijn KunstProjecten steeds op zoek naar partnerships die de culturele & maatschappelijke draagkracht van het project een meerwaarde bezorgen

 

Joost van den Vondel

Toneelspel kwam in 't licht tot leerzaam tijdverdrijf.

Het wijkt geen ander spel noch koninklijke vonden.

Het bootst de wereld na, het ketelt ziel en lijf,

En prikkelt ze tot vreugd of slaat ons zoete wonden.

Het toont in klein begrip al 's mensen ijdelheid,

Daar Demokriet om lacht en Herakliet om schreit.

Uitspraken over theater