Begeleiding / therapie / coaching met het paard als partner.

 

Equisense vzw heeft een doel:  

' een antwoord bieden op een maatschappelijke vraag '

Equisense vzw biedt Equine Assited Activities aan;  ervaringsgericht LEREN, ONTDEKKEN, GROEIEN met en door paarden.

 

Mensen en paarden leven al eeuwen samen, een co-evolutie met een samenwerkingsverband waarbij beide soorten niet meer zonder elkaar kunnen. Een paard is een sociaal wezen, heeft een maatje of een groep nodig, vergelijkbaar met  de sociale structuur van een maatschappij. Het zijn prooidieren en zijn constant op hun quivive voor roofdieren en net daarom zijn paarden exquis in het lezen van non-verbaal gedrag. Ze kunnen je helpen om uit je veilige comfortzone te stappen. Ze tonen wat je 'echt' voelt, ze helpen je om veerkrachtig in het leven te staan.

Ervaring is niet nodig, hoe minder hoe beter het werkt.

Equisense coaches / begeleiders halen hun vaardigheden uit een bagage van opleidingen, trainingen:  ortho(ped)agogiek, Chris Irwin Insights, EAGALA ,

Equi-coaching, Script as Methode, observaties. Uit learning by doing: ervaringen, inzichten en de lessen vanuit het LEVEN en de NATUUR zelf.

De sessies beleven we tussen de paarden. Er worden opdrachten met de paarden uitgevoerd die stimuleren tot nadenken en ontwikkelen van vaardigheden met telkens de link naar de eigen leefwereld.

(Voor meer info, neem contact op via de site )​​